Kachna s medovou glazurou
165 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusCeler - nať
- 1hrstPažitka
- 0,5kusOkurka salátová
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaBadyán
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySolamyl
- 2lžičkyVoda pitná
- 2kusyKachní prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
642 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z prsou odstraníme kosti a maso vložíme do zapékací mísy.
- 2Prolisovaný česnek, med, česnekový ocet, mletý badyán a sójovou omáčku rozmícháme v misce. Solamyl rozpustíme ve vodě a pastu vmícháme do směsi se sójovu omáčkou. Touto marinádou potřeme maso po obou stranách, přikryjeme, uložíme do chladničky a necháme marinovat minimálně dvě hodiny. Nejlépe přes noc.
- 3Maso vyjmeme z marinády a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C téměř půl hodiny. V průběhu pečení maso často potíráme marinádou. Upečené maso vyjmeme z trouby, vložíme na 5 minut pod rozehřátý gril, aby glazura na povrchu zkaramelizovala.
- 4Maso rozkrájíme na tenké plátky, upravíme na mísu, ozdobíme listy řapíkatého celeru, na kolečka nakrájenou okurkou, pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.