Kachna se zázvorem a limetou
45 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 125mililitrůVoda pitná
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusPomeranče
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCukr krupice
- 250gramůSalát ledový
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
- 3kusyKachní prsa
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky drobně nakrájíme, z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.
- 2Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme, kůži propícháme vidličkou a osolíme. Rozložíme kůží dolů na rošt, postavený do pekáče.
- 3Maso pečeme 10 minut v předehřáté troubě, obrátíme a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo propečené, uprostřed růžové, s křupavou kůží navrchu. Maso vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky, poté ho přelijeme trochou zálivky.
- 4Vodu promícháme se sezamovým olejem, limetovou šťávou, pomerančovou šťávou i kůrou, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.
- 5Servírovací mísu upravíme salátovými listy, na ně rozložíme plátky masa, maso přelijeme zbývající zálivkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.