Kachna se zeleninou a zázvorem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kachní prsa osušíme a nahoře křížem několikrát nařízneme kůži.
  • 2
    V misce si vytvoříme marinádu. Vlijeme do misky sójovou omáčku, k ní přidáme sambalovou omáčku, sezamový olej a med. Dobře promícháme a vzniklou marinádou potřeme maso. Marinujeme 1 hodinu.
  • 3
    Zázvor zbavíme slupky a postrouháme na struhadle. Podle napsaného návodu na obalu si uvaříme čínské vaječné nudle. Do vařící vody k nudlím přisypeme zázvor společně s kurkumou.
  • 4
    Oloupeme jarní cibulky, oškrábeme mrkev. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev rozporcujeme na proužky. Zeleninu chop suey vyjmeme ze sklenice, necháme okapat a nálev dáme stranou.
  • 5
    Na kachních prsíčkách necháme marinádu, vložíme je do woku a zprudka opečeme po obou stranách. Předehřejeme troubu na 150°C a kachní prsa pečeme při této teplotě ještě 15 minut.
  • 6
    Ve woku si rozpálíme olej, na který vhodíme jarní cibulky a mrkve a dusíme je. Pak do pánve vsypeme vařené nudle a zeleninu, opékáme za stálého míchání. Přilijeme ještě zeleninový vývar, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
  • 7
    Kachní maso na závěr nakrájíme na max. 3 mm silné plátky, položíme na připravenou zeleninu s nudlemi a servírujeme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.