Kachna se zeleninou a zázvorem
40 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 5lžicOmáčka sójová
- 4lžíceOlej sezamový
- 20gramůZázvor celý
- 250gramůNudle čínské vaječné
- 5kusůCibulka jarní
- 6kusůMrkev kořen
- 350gramůZelenina chop suey
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,25lžičkaPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa osušíme a nahoře křížem několikrát nařízneme kůži.
- 2V misce si vytvoříme marinádu. Vlijeme do misky sójovou omáčku, k ní přidáme sambalovou omáčku, sezamový olej a med. Dobře promícháme a vzniklou marinádou potřeme maso. Marinujeme 1 hodinu.
- 3Zázvor zbavíme slupky a postrouháme na struhadle. Podle napsaného návodu na obalu si uvaříme čínské vaječné nudle. Do vařící vody k nudlím přisypeme zázvor společně s kurkumou.
- 4Oloupeme jarní cibulky, oškrábeme mrkev. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev rozporcujeme na proužky. Zeleninu chop suey vyjmeme ze sklenice, necháme okapat a nálev dáme stranou.
- 5Na kachních prsíčkách necháme marinádu, vložíme je do woku a zprudka opečeme po obou stranách. Předehřejeme troubu na 150°C a kachní prsa pečeme při této teplotě ještě 15 minut.
- 6Ve woku si rozpálíme olej, na který vhodíme jarní cibulky a mrkve a dusíme je. Pak do pánve vsypeme vařené nudle a zeleninu, opékáme za stálého míchání. Přilijeme ještě zeleninový vývar, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
- 7Kachní maso na závěr nakrájíme na max. 3 mm silné plátky, položíme na připravenou zeleninu s nudlemi a servírujeme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.