Kachna v kořeněné omáčce
70 min.
Ingredience
- 12kusůVodní kaštany v nálevu
- 100gramůBambusové výhonky
- 1lžičkaZázvor celý
- 150gramůShiitake houby
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžíceOlej sezamový
- 1500gramůKachna mražená
- 1lžičkaVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1505 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
136 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme
- 2okapat.
- 3Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky.
- 4Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou.
- 5Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.