Kachní drůbky na smetaně
70 min.
Ingredience
- 600gramůKachní drůbky
- 80gramůCibule
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 50gramůKachní sádlo
- 150mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůOcet vinný
- 5gramůCukr moučkový
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 30gramůPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Drůbky trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme kachní sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme drůbky, orestujeme, vsypeme zeleninu, podlijeme trochou bílého vína a podusíme. Vysmahneme na tuk, zalijeme vývarem a povaříme. Osolíme, opepříme, mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme do hrnce. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem a dovaříme.
- 3Drůbky se smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře, vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.