Kachní játra a pineau pâté
20 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kachní
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina anglická
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaTymián sušený
- 5lžicPineau des Charentes červené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme.
- 2Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.
- 3Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.
- 4Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.
- 5Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.