Kachní játrová paštika s hroznovým kompotem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
769 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní játra omyjeme, osušíme a osmažíme na 1 lžíci másla dorůžova. Osolíme je, opepříme, vložíme do misky. Vypečený tuk zalijeme portským vínem a nalijeme na játra. Uložíme do chladu, necháme 12 hodin marinovat.
  • 2
    Játra najemno rozmixujeme a propasírujeme. Zbytek másla utřeme do pěny a smícháme s játry. Směs naplníme do formy vyložené alobalem a uložíme na 24 hodin do chladna.
  • 3
    Na pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr a zalijeme ho hroznovým džusem. Hrozny omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a přidáme na pánev. Ochutíme trochou čerstvě nastrouhaného zázvoru. Játrovou paštiku nakrájíme na plátky a podáváme s teplým hroznovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.