Kachní játrová paštika s hroznovým kompotem
40 min.
Ingredience
- 300gramůJátra drůbeží
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůHroznové víno
- 10gramůZázvor celý
- 100mililitrůDžus hroznový
- 80mililitrůVíno portské
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
769 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Kachní játra omyjeme, osušíme a osmažíme na 1 lžíci másla dorůžova. Osolíme je, opepříme, vložíme do misky. Vypečený tuk zalijeme portským vínem a nalijeme na játra. Uložíme do chladu, necháme 12 hodin marinovat.
- 2Játra najemno rozmixujeme a propasírujeme. Zbytek másla utřeme do pěny a smícháme s játry. Směs naplníme do formy vyložené alobalem a uložíme na 24 hodin do chladna.
- 3Na pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr a zalijeme ho hroznovým džusem. Hrozny omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a přidáme na pánev. Ochutíme trochou čerstvě nastrouhaného zázvoru. Játrovou paštiku nakrájíme na plátky a podáváme s teplým hroznovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.