Kachní maso s omáčkou z višní
65 min.
Ingredience
- 200gramůVišně
- 1lžíceMed včelí
- 2decilitryVíno červené
- 3decilitryVývar zeleninový
- 4lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 20gramůČesnek
- 800gramůKachní stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme tymián, olej, rozmarýn a utřený česnek.
- 2Do připravené směsi vložíme kachní maso a necháme jeden den v chladničce.
- 3Na pánvi necháme rozpustit máslo a zprudka na něm orestujeme višně, za stálého míchání přidáme sojovou omáčku, med, víno a vývar.
- 4Dusíme, dokud směs není hustá přibližně 20 minut.
- 5Naložené maso grilujeme 15 minut za stálého otáčení.
- 6Hotové maso podáváme přelité připravenou omáčkou z višní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.