Kachní maso zapečené s bramborovou kaší
45 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 500gramůBrambory vařené
- 120gramůŠalotka
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 40gramůStrouhanka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramNové koření mleté
- 1gramKmín mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 25mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme a promícháme se zakysanou smetanou.
- 2Kachní maso nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, kmínem, špetkou chilli koření, orestujeme a následně podusíme ve vlastní šťávě.
- 4Masovou směs přendáme do pekáčku, zakryjeme bramborocou kaší, posypeme strouhankou a zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.