Kachní porce v rajské omáčce
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKachna mražená
- 2kusyCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1436 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
132 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu rozkrájíme na menší porce a obalíme v mouce, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
- 2Porce kachny vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme nasucho. Po chvíli podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, papriku, pepř, sůl a pod poklicí v troubě dusíme.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, česnek a chvíli dusíme.
- 4Porce kachny podáváme přelité rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.