Kachní prsa
45 min.
Ingredience
- 2kusyKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceVíno bílé
- 4lžíceMartell cognac
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceVývar drůbeží
- 3lžícePaštika játrová
- 2špetkyŠalvěj čerstvá
- 2lžíceVíno portské
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
127 mg
Cukr
49 mg
Postup přípravy
- 1Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.
- 2Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.
- 3Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.