Kachní prsa

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
127 mg
Cukr
49 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.
  • 2
    Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.
  • 3
    Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.