Kachní prsa na grapefruitu

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2399 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
59 g
Sacharidy
304 g
Vláknina
47 g
Cukr
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.
  • 2
    Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.
  • 3
    Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.
  • 4
    Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.