Kachní prsa na grapefruitu
110 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 20mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceMouka bramborová
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMargarín
- 4kusyKachní prsa
- 4kusyGrapefruity
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2399 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
59 g
Sacharidy
304 g
Vláknina
47 g
Cukr
193 g
Postup přípravy
- 1Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.
- 2Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.
- 3Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.
- 4Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.