Kachní prsa na víně s jarní cibulkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky omyjeme a rozkrojíme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
  • 2
    Kachní prsa opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm kůží dolů krátce opečeme, pak prsa obrátíme a jen lehce osmahneme. Zabalíme je do alobalu a vložíme na 10 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    V pánvi na oleji po smažení masa osmahneme překrojené jarní cibulky. Pak k nim přilijeme víno a pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a nové koření. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 5 minut.
  • 4
    Kachní prsa vyjmeme z trouby, šťávu z alobalu přilijeme k cibulkám, které dochutíme octem a promícháme. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na plátky.
  • 5
    Plátky masa dáme na servírovací talíře, přidáme k nim cibulky, polijeme šťávou z pánve a posypeme nakrájenou natí petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.