Kachní prsa na víně s jarní cibulkou
30 min.
Ingredience
- 5kusůCibulka jarní
- 0,5litrPomerančová šťáva
- 500gramůKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaNové koření mleté
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky omyjeme a rozkrojíme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Kachní prsa opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm kůží dolů krátce opečeme, pak prsa obrátíme a jen lehce osmahneme. Zabalíme je do alobalu a vložíme na 10 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
- 3V pánvi na oleji po smažení masa osmahneme překrojené jarní cibulky. Pak k nim přilijeme víno a pomerančovou šťávu, přisypeme cukr a nové koření. Přikryté pokličkou dusíme na mírném ohni 5 minut.
- 4Kachní prsa vyjmeme z trouby, šťávu z alobalu přilijeme k cibulkám, které dochutíme octem a promícháme. Z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na plátky.
- 5Plátky masa dáme na servírovací talíře, přidáme k nim cibulky, polijeme šťávou z pánve a posypeme nakrájenou natí petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.