Kachní prsa pečená s jarní cibulkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3433 kcal
Bílkoviny
327 g
Tuky
104 g
Sacharidy
296 g
Vláknina
1 g
Cukr
136 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.
  • 2
    Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.
  • 3
    Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.
  • 4
    Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.
  • 5
    Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.