Kachní prsa pečená s jarní cibulkou
45 min.
Ingredience
- 900gramůKachní prsa
- 12kusůCibulka jarní
- 2lžíceBalsamico ocet
- 125mililitrůVíno červené
- 125mililitrůKachní vývar
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceMed včelí
- 4centilitryVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3433 kcal
Bílkoviny
327 g
Tuky
104 g
Sacharidy
296 g
Vláknina
1 g
Cukr
136 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.
- 2Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.
- 3Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.
- 4Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.
- 5Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.