Kachní prsa plněná šunkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 100gramůAnglická slanina
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 40gramůCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůŠunka dušená
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 400gramůBrambory vařené
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 40gramůOkurky nakládané
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Prsa rozkrojíme tak, abychom měli 4 stejně velké díly, lehce naklepeme a každý díl nařízneme, aby vznikla kapsa.
- 2Šunku, slaninu a kyselou okurku nakrájíme nadrobno, promícháme a rovnoměrně touto směsí naplníme kapsy. Uzavřeme párátky, maso osolíme a opepříme. cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme olej a nasypeme do pánve cibuli. Osmahneme a kousky cibule vyndáme. Vložíme do pánve maso a pozvolna opékáme z obou stran. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vínem, vývarem, ochutíme tymiánem, petrželkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme 10 až 15 minut.
- 4Kapsy upravíme na talíře, vyndáme párátka, doplníme vařenými bramborami a přelijeme šťávou z pánve. Povrch posypeme kroužky smažené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.