Kachní prsa s houbami portobello
25 min.
Ingredience
- 150gramůRukola
- 8kusůPortobello
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžíceOcet Sherry
- 2lžíceOcet vinný
- 1kusZázvor celý
- 200gramůKachní prsa pečená
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTresť pomerančová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
34 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát umístíme do mísy. Houby portobello pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme.
- 2Smícháme dohromady vinný a Sherry ocet, med, hořčici, pomerančovou tresť a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.
- 3Zbývající směsí pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát umístíme do talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.