Kachní prsa s houbovým salátem
50 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10lžicOlej slunečnicový
- 300gramůHlíva ústřičná
- 300gramůHrachové lusky
- 600gramůKachní prsa
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s tymiánem, balsamicem, solí a pepřem polovinou dávky. Potom zašleháme 6 lžic oleje.
- 2Houby nasucho otřeme a nakrájíme na plátky silné 3mm. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, nakrájené lusky s trochou vody a podusíme 2 minuty.
- 3Houby a lusky pokapeme připravenou zálivkou a necháme stranou.
- 4Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Kůží dospod grilujeme 10 minut, maso obrátíme a grilujeme dalších 10 minut.
- 5Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s houbovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.