Kachní prsa s houbovým salátem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s tymiánem, balsamicem, solí a pepřem polovinou dávky. Potom zašleháme 6 lžic oleje.
  • 2
    Houby nasucho otřeme a nakrájíme na plátky silné 3mm. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, nakrájené lusky s trochou vody a podusíme 2 minuty.
  • 3
    Houby a lusky pokapeme připravenou zálivkou a necháme stranou.
  • 4
    Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Kůží dospod grilujeme 10 minut, maso obrátíme a grilujeme dalších 10 minut.
  • 5
    Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s houbovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.