Kachní prsa s ovocným ragú
70 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůAnanas
- 300gramůBanány
- 2lžíceCukr třtinový
- 30mililitrůLikér banánový
- 1lžičkaKari koření
- 6mililitrůPasta Sambal Oelek
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, na povrchu ozdobně nakrojíme do mřížky, osolíme a opepříme. Ananas a banány oloupeme a dužiny pokrájíme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme ze všech stran. Potom prsa přendáme do zapékací nádoby a necháme péct při 170°C 15 minut.
- 3Do šťávy ze smažení masa přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, poté vmícháme ovoce, likér, karí a pastu sambal oelek. Dobře promícháme a přilijeme smetanu.
- 4Pečená prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s ovocným ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.