Kachní prsa s třešňovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 200gramůTřešně
- 200mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůPórek
- 30mililitrůVíno portské
- 10gramůPepř červený celý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25mililitrůBalsamico ocet
- 800gramůKachní prsa
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku kůží dolů, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. V polovině pečení přiložíme pórek, nakrájený na menší špalíčky, dopečeme. Třešně vypeckujeme, vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme 10 minut. Přilijeme portské, balsamico ocet, přidáme pár kuliček červeného pepře a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku smícháme s výpekem z kachních prsíček.
- 2Kachní prsa s pórkem upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.