Kachní prsa s vinnou omáčkou

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
718 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.
  • 3
    Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.