Kachní prsa s vinnou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůŠalotka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 300mililitrůVíno červené
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 400gramůRýže dušená
- 80gramůSýr Parmezán
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
718 mg
Postup přípravy
- 1Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.
- 3Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.