Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem
30 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 4lžíceSýr Feta
- 800gramůKachní prsa
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
740 mg
Vápník
58 mg
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme a necháme ho okapat. Jednotlivé listy natrháme a rozložíme na servírovací mísu.
- 2Sýr nastrouháme na nudličky.
- 3Kachní prsa omyjeme, osušíme, potřeme je olejem, opepříme a osolíme. Na ohni rozehřejeme pekáček a prsa v něm kůži dolů při vysoké teplotě 1 minutu prudce pečeme. Pak maso otočíme a dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby. Během pečení přilijeme vodu smíchanou se sójovou omáčkou.
- 4Upečená prsa vyjmeme, a nakrájíme šikmo na velmi tenké plátky, které pokládáme na připravený zelený salát a průběžně pokapáváme vypečenou šťávou. Maso na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.