Kachní prsa v ostružinové omáčce
35 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 5lžicLikér Galliano
- 5lžicVíno červené
- 10gramůSkořice celá
- 1kusBadyán
- 1lžícePomerančová kůra
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 300gramůOstružiny
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme, okořeníme směsí koření pěti vůní a na pánvi restujeme z obou stran dozlatova. Poté maso přeložíme do pekáče a držíme na teple.
- 2V rendlíku svaříme víno s likérem, badyánem, skořicí a pomerančovou kůrou. Ke svařené směsi přidáme ostružiny, polovinu pomerančové šťávy a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty. Poté omáčku přecedíme (ostružiny dáme stranou). Ve zbylé šťávě rozmícháme škrob, vlijeme do ostružinové omáčky a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Do hotové omáčky vrátíme ostružiny, prohřejeme a podáváme s masem nakrájeným na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.