Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem
70 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 1kusBobkový list
- 500gramůZelí kysané
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůCukr krupice
- 300gramůHroznové víno
- 6kusůJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.
- 2Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.
- 3Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.
- 4Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.