Kachní roláda plněná kuřetem

360 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
90 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
202 mg
Cukr
390 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
  • 2
    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
  • 3
    Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.
  • 4
    Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.
  • 5
    Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.
  • 6
    Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.
  • 7
    Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.
  • 8
    Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 12. 2018
Uživatel uvařil tento recept
teprve studuji recept, asi to zvládnu