Kachní roláda plněná kuřetem
360 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1,4kilogramyVepřová krkovička
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžičkyKari koření
- 2lžíceSůl
- 200gramůŠunka uzená
- 100gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 150gramůKachní drůbky
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
90 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
202 mg
Cukr
390 mg
Postup přípravy
- 1Malé kuře položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.
- 2Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.
- 3Umeleme 600 g krkovice, přidáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, papriku a kari, osolíme, dobře promícháme a přidáme šunku nakrájenou na kostičky.
- 4Vykostěné kuře rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Pečeme přikryté ve středně vyhřáté troubě na sádle, bez podlévání vodou asi 2.5 hodiny. Upečenou kuřecí roládu zbavíme nití.
- 5Větší kachnu vykostíme stejným způsobem.
- 6Přibližně 400 g krkovice (polovinu zbylého masa) nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu masa a oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme najemno nasekané kachní drůbky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 vejce a 2 lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, naneseme na celou plochu vykostěné kachny, upečenou kuřecí roládu položíme na střed, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme 2 hodiny v pekáči po kuřeti.
- 7Hotovou kachnu necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme do chladničky.
- 8Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 12. 2018
Uživatel uvařil tento recept
teprve studuji recept, asi to zvládnu