Kachní salát
30 min.
Ingredience
- 2lžíceRýže předvařená (parboiled)
- 1kusChilli paprička
- 80gramůŠalotka
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička sušená
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůCitronová tráva
- 500gramůKachní maso pečené
- 50mililitrůLimetka
- 2lžíceOmáčka rybí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.
- 2Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.
- 3Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.