Kachní salát s mangem
25 min.
Ingredience
- 500gramůKachní maso pečené
- 2kusyMango
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 250gramůSalát hlávkový
- 200gramůChřest bílý
- Na zálivku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
76 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa nakrájíme na plátky a maso polijeme ohřátou šťávou z pečení.
- 2Mango nakrájíme na plátky, šťávu uchováme na pozdější použití, a zakapeme citronem, aby nezhnědlo. Vlašské ořechy orestujeme krátce nasucho v pánvi. Chřestové špičky 5 minut uvaříme v páře a osolíme. Opereme hlávkový salát a natrháme na menší kusy. Připravíme zálivku z mangové šťávy, oleje, soli, pepře, posekané pažitky, důkladně promícháme.
- 3Na servírovací mísu rozložíme z jedné strany hlávkový salát, z druhé strany plátky manga jako vějíř, na střed poklademe plátky kachního masa a chřest. Vše zalijeme zálivkou a posypeme upraženými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.