Kachní Terazzini
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKachní prsa
- 1kusCeler řapíkatý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1hrstStrouhanka
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaTymián sušený
- 150gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 2kusyRajčata
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.
- 2Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.
- 3Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.
- 4Pokrm ozdobíme lístky celeru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.