Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu
80 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60gramůŠalotka
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 740gramůKalamáry
- 1hrstRukola
- 85mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut.
- 2Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka.
- 3Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.