Kalamáry s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 40gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůKalamáry
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový
- 120gramůŠalotka
- 150gramůRajčata
- 5gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kalamáry nakrájíme na kroužky, pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi hodinu marinovat. V hrnci ohřejeme olivový olej. Zesklovatíme na něm na kroužky nakrájenou šalotku. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, špetku cukru, prolisovaný česnek, osmahneme, podlijeme bílým vínem a přidána bazalku a kalamáry i s marinádou. Vše dusíme pod pokličkou asi 30 minut, ochutíme solí a pepřem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.