Kalmary po provensálsku
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata loupaná celá
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBylinky sušené svazek
- 1kusChilli paprička
- 500gramůKalmary
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
27 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
555 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi potřené olejem osmahneme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata, papriku nakrájenou na kostky, na plátky nakrájený česnek, svazek sušených bylinek, nadrcenou papričku, sůl a pepř. Vše vaříme pod pokličkou zvolna asi 10 minut.
- 2Kalmary omyjeme, očistíme a přidáme do omáčky. Zvolna vaříme pod pokličkou ještě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.