Kambala na houbách
40 min.
Ingredience
- 200gramůHříbky čerstvé
- 800gramůKambala
- 1kusŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 80mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, vykucháme, vyřízneme plátky, odřežeme kůži, plátky omyjeme, osušíme savým kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Vytřeme dno pekáče olejem, narovnáme do něho rybí plátky, zalijeme 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Pekáč zakryjeme hliníkovou fólií a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C.
- 2Očistíme houby, opláchneme ve studené vodě, scedíme, jemně osušíme utěrkou a pokrájíme na plátky. Oloupeme šalotku, omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.
- 3Nalijeme do pánve zbývající olej a osmažíme nasekanou šalotku, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme pokrájené houby, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a na silnějším plameni vše smažíme 2-3 minuty. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 4Rybí plátky podáváme na stůl horké společně s upravenými hřiby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.