Kambala v kapustě s omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety nakrájíme na 4 stejně velké porce, konce a špičky okrájíme a nakrájíme na drobné kostičky. Každá porce by měla mít asi 100 g. Nakrájené odřezky osolíme a opepříme a necháme v mrazničce lehce zmrznout. Poté rozmixujeme a pomalu přilijeme 150 ml smetany. Mrkev nakrájíme na velmi malé kostičky, které 1-2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, scedíme a necháme v cedníku dobře okapat. Z kapusty olámeme vnější listy, asi 8 listů oddělíme a krátce blanšírujeme. Protože se při zpracování mohou listy protrhnout nebo zlomit, připravíme si pro jistotu o několik listů víc. Zbývající kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál, čtvrtiny nakrájíme na tenké proužky a rovněž krátce blanšírujeme. Rybí pyré smícháme s kostičkami mrkve a vymačkanými proužky kapusty. Listy kapusty potřeme rybí směsí a položíme na ně kousky ryby, konce přeložíme a od krátké strany zavineme. Uložíme do chladu, než budeme mít hotovou omáčku.
  • 2
    Otrháme kerblíkové lístky, stonky podusíme s nadrobno nasekanou šalotkou na kousku másla, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Přidáme 200 ml smetany a provaříme v krémovou omáčku, kterou propasírujeme a ozdobíme kerblíkovými lístky. Rybí závítky povaříme v páře asi 10 minut, na talíře rozdělíme omáčku a do ní položíme hotové závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.