Kamerunská ryba na arašídech
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 15mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 570gramůOkoun - filety
- 195gramůMáslo arašídové
- 175mililitrůVoda pitná
- 5stroužkůČesnek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi wok rozpálíme arašídový olej na středním plameni. Utřený česnek, chilli zbavené semínek a najemno nasekanou cibuli restujeme 3-4 minuty do hněda.
- 2Přidáme mletý koriandr, muškátový oříšek, sůl, pepř a kousky ryby. Smažíme, dokud nebude ryba hotová, asi 10-15 minut.
- 3Mezitím si v misce smícháme arašídové BBB máslo s vodou a mícháme, dokud se máslo ve vodě nerozpustí. Tak se chuť másla snadněji dostane do ryby.
- 4Přidáme tuto směs na pánev a vaříme 1 minutu, dokud se směs rovnoměrně nerozloží.
- 5Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.