Kanapky s jablky a husími játry

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 až 15 minut do zlatova. Těsto nařežeme na obdélníčky a necháme vychladnout.
  • 2
    Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na silnější plátky, roketu posekáme na jemno, husí játra pokrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme husí játra a osmažíme z obou stran, osolíme, opepříme. Játra vyjmeme, do výpeku nasypeme plátky jablek a krátce orestujeme.
  • 3
    Obdélníčky z těsta vyskládáme na servírovací tác, na každý položíme plátky jablek, plátky jater a zasypeme roketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.