Kanapky s jablky a husími játry
45 min.
Ingredience
- 320gramůJátra husí
- 200gramůJablka
- 80gramůRoketa
- 200gramůListové těsto
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 35gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 až 15 minut do zlatova. Těsto nařežeme na obdélníčky a necháme vychladnout.
- 2Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na silnější plátky, roketu posekáme na jemno, husí játra pokrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme husí játra a osmažíme z obou stran, osolíme, opepříme. Játra vyjmeme, do výpeku nasypeme plátky jablek a krátce orestujeme.
- 3Obdélníčky z těsta vyskládáme na servírovací tác, na každý položíme plátky jablek, plátky jater a zasypeme roketou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.