Kančí guláš na česneku
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 200gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 60gramůKečup ostrý
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40gramůHořčice gurmánská
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyKmín drcený
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 25gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z kančí kýty nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Do pekáčku vsypeme maso s cibulí a česnekem, zakápneme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme ostřejší kečup, hořčici, mletou papriku, trochu kmínu, všechno důkladně promícháme, necháme odležet (nejlépe přes noc). Druhý den přilijeme trochu vývaru, přidáme lžíci sádla, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně 50 minut. Pekáček vyjmeme, guláš naservírujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.