Kančí guláš na paprice
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 400gramůCibule
- 150gramůOlej rostlinný
- 120gramůPaprika zelená
- 120gramůPaprika červená
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůKečup
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 10gramůKoření Zvěřina
- 3gramyNové koření mleté
- 3gramyJalovec
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 360gramůChléb výběrový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Přední maso z kance zbavíme všech blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, čerstvou zelenou a červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme, jalovec nadrtíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Posypeme sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z kostí, ochutíme zvěřinovým kořením, jalovcem, mletým novým kořením, kečupem, česnekem, nakonec do vroucího guláše nasypeme nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zahustíme tmavou jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.