Kančí guláš s drůbežími játry
60 min.
Ingredience
- 600gramůKančí bok
- 300gramůJátra kuřecí
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, játra nakrájíme na kousky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, orestujeme, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme česnek, koření, protlak, sůl a pod poklicí dusíme.
- 3Když je maso téměř měkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji, feferonky, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. Guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě a chvíli provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.