Kančí guláš s fazolemi
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí plec
- 500gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůZelí kysané
- 2kusyPaprika zelená
- 250gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, zelí scedíme a pokrájíme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a dusíme.
- 3K poloměkkému masu přimícháme papriky, zelí, majoránku, zašleháme jíšku, je-li třeba, přilijeme vodu a guláš ještě alespoň dvacet minut za častého míchání povaříme. Na závěr vmícháme fazole a necháme je prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.