Kančí guláš s houbami a klobásou
65 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí plec
- 4kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 150gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- Na houby
- 100mililitrůVoda pitná
- 200gramůHouby čerstvé
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby nakrájíme a podusíme, maso nakrájíme na kostky, klobásy oloupeme a nakrájíme na plátky, fazole scedíme a necháme okapat.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Přimícháme papriku, česnek, sůl, pepř, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
- 3K téměř měkkému masu vmícháme jíšku, houby, rajčatový protlak, majoránku, chilli koření a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Na závěr vložíme do guláše prohřát fazole.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.