Kančí guláš s hráškem
120 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 200gramůCibule
- 300gramůHrášek
- 200gramůHouby čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 2gramyMajoránka
- 1200mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka polohrubá
- 3gramyKmín celý
- 600gramůBrambory vařené
- 160gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci roztavíme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou papriku, rozpustíme v tuku, přilijeme vodu, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem a vaříme téměř doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přidáme hrášek, houby a zvolna osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a obsah pánve nalijeme do hrnce. Ihned promícháme, provaříme, zmírníme oheň, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.