Kančí guláš s husou
120 min.
Ingredience
- 600gramůKančí maso
- 400gramůHusí maso
- 200mililitrůHusí krev
- 25mililitrůOcet vinný červený
- 100gramůSádlo škvařené
- 200gramůCibule
- 800gramůVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůVíno červené
- 150gramůHříbky čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 3gramyNové koření mleté
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka.
- 3Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- 4Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.