Kančí guláš s husou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme.
  • 4
    Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.