Kančí guláš s kapiemi

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy.
  • 2
    V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme.
  • 4
    Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.