Kančí guláš s kapiemi
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 800gramůCibule
- 40gramůČesnek
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300gramůKapie
- 60gramůSádlo škvařené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyKmín drcený
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 3gramyJalovec
- 3gramyMajoránka
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůBrambory vařené
- 1kusMasox
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nahrubo, polovinu nadrobno, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme, čerstvé kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy.
- 2V pekáčku roztavíme sádlo, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, obložíme hrubou cibulí, česnekem, rajčaty, kapiemi, podlijeme trochou vody, přidáme kostku masoxu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme za občasného podlévání vodou asi hodinu. Pekáček vyndáme, maso nakrájíme na kostky, zelenina v pekáčku by již měla být tak měkká, že ji lehce rozmačkáme šťouchadlem.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, maso se zeleninou přidáme do hrnce na cibulový základ, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Guláš zahustíme tmavou jíškou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, ovoníme majoránkou, přidáme drcený jalovec a dodusíme.
- 4Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.