Kančí guláš s lečem
120 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 400gramůCibule
- 60gramůChléb konzumní
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 240gramůLečo sterilované
- 20gramůHouby sušené
- 1200mililitrůVoda pitná
- 600gramůBrambory vařené
- 120gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.