Kančí guláš s lečem

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí přední maso zbavíme blan, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené houby umeleme na prášek, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme, lečo ze sklenice scedíme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso s cibulí, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a necháme vysmahnout na tuk. Posypeme mletou sladkou paprikou, podlijeme vodou a povaříme asi hodinu. Ochutíme česnekem, mletými houbami, přidáme lečo, podle chuti dosolíme, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.