Kančí guláš s marmeládou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.