Kančí guláš s marmeládou
90 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření celé
- 4gramyJalovec
- 2gramyBobkový list
- 8gramůSůl
- 6gramůCukr krupice
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůHořčice
- 50gramůMarmeláda rybízová
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůCitrony
- 60gramůŠlehačka ve spreji
- 900gramůKančí kýta
- 500mililitrůVoda pitná
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.