Kančí guláš s perníkem

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.