Kančí guláš s perníkem
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 200gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 100gramůPerník
- 50mililitrůRum
- 200gramůHouby čerstvé
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 4gramyJalovec
- 5gramůZázvor celý
- 2gramyBobkový list
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 40mililitrůOcet vinný
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.