Kančí guláš s rajčaty a paprikami
110 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 700gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80gramůKečup
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 250gramůRajčata
- 200gramůPaprika červená
- 25gramůJíška instantní
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.
- 3Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- 4V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.
- 5Guláš podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.