Kančí guláš v kořeněném víně
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 1000mililitrůVíno červené
- 500gramůCibule
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 3gramyOregano sušené
- 3gramyTymián sušený
- 3gramyKmín drcený
- 8gramůSůl
- 60gramůChléb konzumní
- 3gramyJalovec
- 3gramyPepř černý celý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
- 2Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou.
- 3V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- 4Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.