Kančí guláš v kořeněném víně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou.
  • 3
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme.
  • 4
    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.