Kančí kýta na brusinkách
80 min.
Ingredience
- 900gramůKančí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 200mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůKompot brusinkový
- 25gramůJíška instantní
- 3gramyPepř černý celý
- 10gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.
- 3Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.
- 4Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.