Kančí kýta na brusinkách

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.
  • 3
    Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.
  • 4
    Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.