Kančí kýta na jablkách
100 min.
Ingredience
- 900gramůKančí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 800gramůJablka
- 60gramůČervená řepa sterilovaná
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůBramborový knedlík
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme.
- 2Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- 3Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme.
- 4Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.