Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou
100 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 300gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 3gramyJalovec
- 250mililitrůVíno červené
- 600gramůBrambory pečené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso z kýty odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
- 2Do masa uděláme několik zářezů, vložíme do pekáčku, přidáme cibuli, celý česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, polijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme aspoň 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ze šťávy vyndáme celé koření, šťávu rozmixujeme, plátky masa vrátíme do šťávy, podle potřeby přilijeme červené víno a dopečeme.
- 3Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.