Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z kýty odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.
  • 2
    Do masa uděláme několik zářezů, vložíme do pekáčku, přidáme cibuli, celý česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, polijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme aspoň 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ze šťávy vyndáme celé koření, šťávu rozmixujeme, plátky masa vrátíme do šťávy, podle potřeby přilijeme červené víno a dopečeme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.